Management Informatie Systeem.

Een management informatie systeem (MIS) geeft u informatie over tal van productieprocessen. Op basis hiervan kunt u voorspellingen doen en geïnformeerde beslissingen nemen.
Daarnaast voorziet het management informatie systeem uw medewerkers van real time data, waarmee ze de productielijnen kunnen monitoren en ingrijpen waar nodig.

Vooruitgang

Geïnformeerde beslissingen door een management informatie systeem

Vroeger waren er geen management informatie systemen. In die tijd kon men enkel voorspellingen doen op basis van inkoop, omzet en andere boekhoudkundige gegevens. Met de komst van het MIS heeft u toegang tot alle relevante data van productielijnen in de fabriek. Hierdoor krijgt u een objectief beeld waar processen haperen, wat efficiënter kan en hoeveel iets kost of oplevert. Vervolgens kunt u voorspellingen doen en geïnformeerde beslissingen nemen, waardoor u productieprocessen kunt optimaliseren en concurrentie voorblijft.

Management informatie systeem en dagelijks werk
U kunt een management informatie systeem ook inzetten tijdens het dagelijkse werk. In dat geval is het MIS een vast onderdeel van het normale proces. Zo monitort het management informatie systeem bijvoorbeeld de aanwezige grondstoffen, de snelheid, of de output. Vervolgens koppelen we bepaalde signaalwaarden aan een actie. Denk hierbij onder andere aan een geluidssignaal op de werkvloer, of een automatische notificatie naar de verantwoordelijke. Op die manier automatiseren we processen en voorkomt u (soms kostbare) menselijke fouten. Daarnaast kunt u het management informatie systeem inzetten als controlesysteem, waardoor u vroegtijdig problemen signaleert en kunt (laten) oplossen.

Vragen?

Stel ze gerust.
Onze specialisten denken graag met u mee.

Management informatie systeem als motivator

U kunt een management informatie systeem ook inzetten als motivator voor teams en individuele werknemers. In die gevallen koppelen we een MIS aan een scherm, waardoor werknemers real time informatie krijgen over hun productiviteit. Vooral in fabrieken waar men het salaris koppelt aan prestatie, is deze informatie natuurlijk belangrijk voor de mensen op de werkvloer. Maar ook voor andere teams kan de feedback van een management informatie systeem motiverend werken.

Onze expertise in de praktijk

Klantcases en succesverhalen uit de praktijk

Bent u benieuwd hoe onze klanten management informatie systemen gebruiken in hun fabriek? Lees dan onze klantverhalen en krijg een beter beeld van de brede toepassingsmogelijkheden van het MIS.

Nieuws & Actualiteit

Nieuws over management informatie systemen en meer

Bent u benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van management informatie systemen? Lees dan verder. Via onderstaande berichten houden we u graag op de hoogte.

Panelenbouw voor Noord-Amerika en Canada

Sinds kort zijn wij UL508A gecertificeerd voor het ontwerpen en bouwen van schakel- en besturingspanelen binnen de richtlijnen van de Noord-Amerikaanse en Canadese markt.

VCA* 2017/6.0 gecertificeerd

Onlangs hebben wij de externe audit VCA* behaald waarmee wij de trotse drager zijn geworden van het VCA* certificaat.

Nieuwe innovatie in agrotechniek

Samenwerken aan een nieuwe innovatie in agrotechniek

Hoekse Zaken Interview

Lees het interview met de eigenaren Geert-jan Zijlstra en Maurits den Boer.