Van Iperen

Van Iperen is al honderd jaar actief in de agrarische sector. Het familiebedrijf kent de markt door en door en ondersteunt hun klanten bij de uitdagingen in hun teelt.

Dat doen ze door het geven van advies en met hun producten voor bemesting, gewasbescherming, plantversterking en bodemverbetering. Van Iperen is al jaren een vaste en gewaardeerde klant van Van Rennes Industrial Automation.

Het vraagstuk

Automatisch registratiesysteem vrachtwagens

Van Iperen wilde graag een automatisch registratiesysteem voor bepaalde gegevens van hun vrachtwagens. Voorheen moest dit handmatig gebeuren. Dat was omslachtig, dus werd aan Van Rennes Industrial Automation gevraagd hoe dit verbeterd kon worden.

De wens was een automatische informatieopslag van de route en de laad- en losgegevens onderweg. Het systeem moest de gegevens opslaan in de eigen computersystemen, zodra de vrachtwagens terug het eigen terrein op zouden rijden. Vervolgens moest dit in de orderadministratie weer verwerkt kunnen worden. Andersom moest er ook zoiets komen voor de geladen vrachtwagens die het terrein weer zouden verlaten. Hiervan wilde het bedrijf een automatische registratie van de lading, plus de bestemming van de vrachtwagen.

“Door gebruik te maken van de advisering, de technische kennis en de daaruit voorkomende uitgevoerde aanpassingen aan ons besturingssysteem, hebben wij dankzij Van Rennes Industrial Automation een stabiele en veilige installatie voor onze los-, laad- en mengprocessen tot onze beschikking.”

Floris Brussaard, hoofd HSE & Facility van Iperen

Vragen?

Heeft u vragen na het lezen van deze case?
Stel ze gerust. Onze specialisten denken graag met u mee.

Onze oplossing

Meer efficiëntie en een hoger rendement in de dagelijkse praktijk

Samen met de klant hebben we het registratiesysteem ontwikkeld tot een succesvol product. Inmiddels zijn 24 vrachtwagens van het bedrijf uitgerust met een slim registratiesysteem. Bij de meest recente versie krijgt van Iperen de losgegevens nog sneller, namelijk real time op het moment dat de vrachtwagen het terrein van de klant verlaat.

Naast de losgegevens kan van Iperen ook de exacte GPS-locaties van de opleggers volgen. Op die manier kan het bedrijf altijd alle opleggers volgen, onafhankelijk van het trekkend voertuig. Dit heeft als voordeel dat men bij de planning rekening kan houden met eventuele vertragingen, of snel spoedorders kan inplannen. Door nauwe samenwerking met de klant kregen we inzicht in de bedrijfsprocessen en konden we meedenken. We bedachten een aantal aanvullende aanpassingen die erg handig bleken in de praktijk.

Meer klantcases

Slimme oplossingen
voor vandaag en de toekomst

Sinds de oprichting halverwege de vorige eeuw hebben we al heel wat klanten mogen helpen bij hun succes. Hieronder vindt u enkele klantcases, zodat u een beeld krijgt van ons werk.